Sandero2 w końcu wycenione :-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Ciekawa koncepcja - imho będzie się dało bez problemu przełożyć.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Sandero2 1.2i 16V Laureate (auto z klimą, elektrycznymi szybami, radiem, itp.) kosztuje 37.400zł (ale nieco biedniejsze Ambiance wyposażone w klimę i radio kosztuje 35.800zł). Diesel 90KM z tym wyposazeniem to 47.700zł. A już bezkonkurencyjny cenowo jest "goły" Sandero2 za 30kzł...
    Logan miał mniej wiecej te same ceny co Sandero, wiec można przyjąć, że konkurentem dla kosztującego 48kzł benzynowego Rapida jest kosztujący 44kzł Francuz lub 38kzł Logan2 (lub nieco tylko uboższy za niecałe 36kzł), a dla kosztującego 63kzł wysokoprężnego Rapida jest Francuz za 54kzł lub Logan2 za 48kzł (lub niecałe 44kzł Ambiance z klimą 75KM)... To dopiero są atrakcyjne ceny auta aspirującego do wyrośniętej B-klasy
    Cennik Sandero: http://www.dacia.pl/media/nowe-sande...8/AM12_SAN.pdf
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• neoXs
      Rider
      • 2010
      • 555

Logan 2 za 36 400zł z LPG + myślę, że gratis na lakier metalic dałoby się naciągnąć ;] Nie zdziwię się jak Dacia będzie miała u nas wzięcie.

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Laureate dci90 z resztą dodatków (lakier, tempomat, czujniki, navi, PS) za 55 klocków
        Urwać 5 koła i fajne wozidło za 50 tys.
        Dla mobilnego dziadka ok 60-tki jak znalazł :diabelski_usmiech
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• neoXs
          Rider
          • 2010
          • 555

Zamieszczone przez bzyq_74
          Dla mobilnego dziadka ok 60-tki jak znalazł :diabelski_usmiech
          O ironio w PL takie opinie są o Skodzie ;] Nie rozumiem skąd taki hejt na tym forum na Dacie? Jak dla mnie jest to świetna alternatywa w stosunku do np. Pandy, Citigo i innych

Wychodzę także z założenia, że jak ktoś ma kupić np. O2 5latka i trafić na bombę do naprawiania non stop, albo kupić nową Dacię i mieć 3 lub 5 lat gwarancji, to lepsza druga opcja. No chyba, że mówimy o zwrokowcach i osobach, które mają spory budżet, ale to już wtedy inny target.

Na moim osiedlu stoi pierwszy Logan i właściciel jest od paru lat non stop zadowolony, leje i jeździ. Czasem wymieni eksploatacyjne rzeczy i już. Jedynka wygląda jak dla mnie paskudnie, ale dwójka mi się już np podoba (głównie przód, tył ujdzie xD).

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez neoXs
            Nie rozumiem skąd taki hejt na tym forum na Dacie?
            jak się ma skodę to trzeba sobie jakoś radzić, no nie?
            ja tam jestem fanem Dacii
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

neoXs, mi się Dacie podobają (Duster szczególnie, Logan2 i Sandero2 też, Lodgy z kolei wcale), tylko to cholernie tandetne wnętrze odrzuca mnie za każdym razem, gdy odwiedzam salon... Niechby tylko poprawili jakość materiałów we wnętrzu, a w końcu posłuchałbym małżowiny i zaryzykowałbym zakup nowego Dustera.
              Adam... Używam:

Komentarz

• spc
                Elegance
                • 2012
                • 825
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ojciec zastanawiał się nad Dusterem w ubiegłym roku. Też oglądałem, nie wygląda to źle. Stanęło jednak na SX4 4x4 - niby japoniec, ale w środku Fiat, więc taniocha jeśli chodzi o części. Od Dacii go odstraszyło to, że bazuje na Renault. W firmie u nas przewinęło się około 50 Renówek (Laguny, Megany i Kangoo - wszystkie II generacji) i nie było sztuki, żeby nie było problemów. Czasami po jednej naprawie samochód odjechał 5km od serwisu i na lawecie wracał na kolejną.
                Piter
                tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• neoXs
                  Rider
                  • 2010
                  • 555

Zamieszczone przez Agamek12
                  tylko to cholernie tandetne wnętrze odrzuca mnie za każdym razem, gdy odwiedzam salon...
                  Na pewno jest lepiej niż było. Siedząc w Lodgy i daaaawno temu w Loganie 1 to zrobili krok do przodu. Wiadomo, że muszą na czymś oszczędzać, ale tragedii nie ma. Zwłaszcza po tym co zobaczyłem w Rapidzie w środku. Owszem Skoda wizualnie ma ciut lepszy plastik, chociaż w dotyku gigantycznej różnicy nie uświadczyłem. Porównując Logana 2 (ceny mają być praktycznie identyczne z Sandero 2) do Rapida, oba golasy dzieli kwota 17 tys zł ;] to już jest solidny argument do przemyśleń ^^

Zamieszczone przez spc
                  Od Dacii go odstraszyło to, że bazuje na Renault.
                  Mnie też mroził ten argument ale testy i opinie pokazują, że nie ma się czego bać. Pamiętam chyba test w motorze albo AŚ gdzie zachwycali się Loganem 1 jako autem prostym, idealnym na nasze dziurawe drogi, tanim w naprawach i mało psującym się. A to dlatego, że są tam najprostsze rozwiązania z lat 90. Czytając forum Dacii to jeżeli są problemy to podobne do tego co jest na OCP.

Raz musiałem jeździć przez 2 tyg Pandą i nie pojmuję jak na ten shit ludzie wydają 30tys i więcej :| naprawdę to dużo lepiej zainwestować w Dacię. Ale może to moja spaczenie na Fiata :P bo miałem Uno jako mój pierwszy samochód i telepało nieziemsko, a w wakacje jako pasażer jechałem 2 miesięcznym Punto gdzie też telepało i trzęsło się jak poje**ne xD

Komentarz

• zepter00
                    RS
                    • 2008
                    • 2304

Zobaczcie jakie wnętrze ma Renault Duster w Indiach. Może kiedyś i u nas takie będzie Myślę, że gdyby u nas Dustery miały takie wnętrza to ich sprzedaż była by o wiele większa.
                    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2WczVZ_0qk0&feature=related[/youtube]
                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• neoXs
                      Rider
                      • 2010
                      • 555

Btw tak może wyglądać Logan 2 Kombi

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Zamieszczone przez neoXs
                        No i widzę, że Ssang Young Rodius już niedługo będzie piastował miano najbrzydszego auta swiata :twisted:
                        Czarny Elegance

Komentarz

• paweł2
                          L&K
                          • 2010
                          • 1405

Sandero miazdzy konkurencje 0.9tce w Laureacie za 40tys to jest to
                          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• zepter00
                            RS
                            • 2008
                            • 2304

Zamieszczone przez Big
                            Zamieszczone przez neoXs
                            No i widzę, że Ssang Young Rodius już niedługo będzie piastował miano najbrzydszego auta swiata :twisted:
                            Mocno przesadzasz :wink: Jest całkiem nieźle.
                            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

neoXs, kombiak wygląda zachęcająco
                              W każdym razie nie gorzej niż flagowa limuzyna oczywistej marki.
                              Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez zepter00
                                Mocno przesadzasz
                                Mi się to to totalnie nie podoba. Tylnia część wyglada jak doklejona na siłę. To chyba najbrzydsze auto jakie w tym roku widziałem.
                                Poza tym spójrz jak wysoko bedzie umieszczony próg załadunku. Zderzak tylni jest zbyt masywny.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• Yarek
                                  Elegance
                                  • 2005
                                  • 992

Zamieszczone przez neoXs

Obrazek
                                  wygląda lepiej niż fabia 2 kombi
                                  . pzdr Jarek
                                  aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• neoXs
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 555

Big przesadzasz ale to też kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje

Btw. kolejny szkic kombiaka ponoć autentyczny:

I cytat z wp.pl:
                                    Samochód został doceniony przez ADAC - w specjalnym raporcie organizacji zdobył czwarte miejsce w kategorii małych aut. Z kolei Dacia została zwycięzcą klasyfikacji najbardziej niezawodnych marek w 2012 r. Ankieta została przeprowadzona przez Unię Konsumentów na respondentach z Francji, Hiszpanii, Portugalii, Belgii oraz Włoch.
                                    W sumie patrząc na komenty na onecie, wp itp. to oprócz trolli sporo jest też opinii pozytywnych. Może być ciekawie

[ Dodano: Pią 23 Lis, 12 09:20 ]
                                    Jest już i katalog dostępny

Poznaj Sandero, mały samochód Dacia: cenę, design, wyposażenie i silniki. Skonfiguruj lub umów się na jazdę próbną.

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14885
                                      • Octavia IV (NX3)

Wg. mnie za taką kasę (mówiąc o najtańszych wersjach) to całkiem ładne autka. jak kogoś nie stać na wydanie 40 - 50 koła, to za 30 z kawałkiem może mieć nówkę z gwarancją. Tych wersji za 40 i więcej to juz bym nie brał. tylko najtańsze. Jedno co na razie u mnie dyskwalifikuje dacię - testy zderzeniowe :?
                                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9935
                                        • Ford

Chciałem ostatnio obejrzeć Sandero2 w salonie, ale w Al. Jerozolimskich jeszcze go nie było...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• Rysiob
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 32

Testy zderzeniowe, choćby najdokładniejsze i robione z najlepszymi intencjami i solidnością, to jedno, a życie drugie. Każdy wie, jak wiele zmiennych jest podczas wypadków samochodów - jak bardzo różny może być kąt uderzenia, jak i siła uderzenia... Temat generalnie rozległy i chyba niedający się objąć jakimś krótkim kryterium... Co nie zmienia faktu, że 3 gwiazdki to stanowczo za mało - powinno tu być 4*.

Ceny są więcej niż dobre. Sandero z 4 airbagami, ABS, ESP i wspomaganiem za 29,900 zł czy naprawdę kawał auta Lodgy za 37 tys. zł. Choć z obserwacji wynika, ze najwięcej sprzedaje się wersji bogatszych, tj. Laureate.

Komentarz

• neoXs
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 555

Za brak ESP na dzień dobry odejmuje się jedną *, druga gwiazdka poszła za bezpieczeństwo pieszych. Tak czy siak przy 100km/h i czołówce z drugim autem albo drzewem to Dacia, Skoda, Audi, BMW to wszystko gnie się podobnie - decyduje przy takich akcja szczęście, gabaryty auta i jak poszło uderzenie.
                                            Tu można poczytać relację z dosyć groźnego wypadku z Dacią Logan MCV: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2415

A i o bezpieczeństwie tamtejsze forum ma "kompedium":

Btw. na rumuńskiej stronie Dacii pojawił się konfigurator Logana 2:

Z tego co widzę to najtańsza wersja zaczyna się od 6690 euro czyli około 28 tys. zł.

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9935
                                              • Ford

Gdyby ktoś chciał kupić naprawdę tanie auto, to...
                                              Dziś mój staruszek powiedział, ze jego sąsiad kupił właśnie w tym tygodniu (w każdym razie tak twierdzi) Sandero1 '12 (egzemplarz z zerowym przebiegiem, ale czekający na klienta od kilku miesięcy) za 26kzł, a do tego dostał radio, opony zimowe i ubezpieczenie w cenie :shock:
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• neoXs
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 555

Zamieszczone przez Agamek12
                                                Gdyby ktoś chciał kupić naprawdę tanie auto, to...
                                                Dziś mój staruszek powiedział, ze jego sąsiad kupił właśnie w tym tygodniu (w każdym razie tak twierdzi) Sandero1 '12 (egzemplarz z zerowym przebiegiem, ale czekający na klienta od kilku miesięcy) za 26kzł, a do tego dostał radio, opony zimowe i ubezpieczenie w cenie :shock:
                                                To jak najbardziej realne, salon chciał się pozbyć autka. Sandero 2 jest dużo ładniejsze, ma ciut lepsze wyposażenie i konstrukcję (tzn. lepiej/ładniej je zbudowano), a cena jest identyczna jak Sandero 1 Sąsiad zrobił dobry interes, 3lata jazdy bez stresu (gwarancja), a używka w tej cenie mogłaby być dobra lub bomba finansowa.

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14885
                                                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez neoXs
                                                  Tu można poczytać relację z dosyć groźnego wypadku z Dacią Logan MCV: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2415
                                                  obejrzałem to i mowiąc szczerze jestem zdziwiony: dwa autka jedno 90 drugie 160 - to by7 była miazga. Coś z tymi prędkościami nie halo. Doblo może i było rozpędzone do 160, ale jak zaczęło tańczyć, to musiało wytracac prędkość. Podobnie kierujący dacia - nie hamował? tylko patrzył na kręcące Doblo?
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...